Volánbusz blog

Ha unod már a rendszeresen telefonáló és dohányzó buszvezetőket. Ha eleged van már abból, hogy takarítatlan, koszos buszon utazol, vagy csak éppen az bosszant, hogy a buszvezető zsebreteszi a jegy árát, itt a helyed! A blog Érd és térségének Volánbuszos közlekedését mutatja be, egy utas szemével. Elérhetőség: volanbusz@index.hu

Utolsó kommentek

  • KeMa: Észak-Pest megyében is ezzel mutyiznak a buszosok. Engem zavar, de egyszerűen megoldom: kifizetem ... (2011.10.10. 11:06) Miért veszteséges a Volánbusz?
  • karatekutya: @Jííííííííííííí: Zseni vagy, miért nem kerestél egy 6 éves post-ot? Egyébként a téma 2008-as, de a... (2011.10.03. 21:49) Miért veszteséges a Volánbusz?
  • Jííííííííííííí: @karatekutya: Igen ki lehetne rúgni meg megszégyeníteni??? Haver gondolkozz már ki fog elmenni a v... (2011.09.29. 21:35) Miért veszteséges a Volánbusz?
  • BUSDRIVER: @ControllMan: Szerintem tudom hogy ki vagy. Szerintem téged hívtalak fel Szilveszterkor BUÉK-ot ... (2011.02.21. 20:43) Miért veszteséges a Volánbusz?
  • ControllMan: @BUSDRIVER: Persze, hogy fontos lenne, ha be lenne mindenki jelentve rendesen...csak sajnos nem az... (2011.02.21. 11:57) Miért veszteséges a Volánbusz?
  • Utolsó 20

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek:

KeMa 2011.10.10. 11:06:45

Észak-Pest megyében is ezzel mutyiznak a buszosok. Engem zavar, de egyszerűen megoldom: kifizetem a rendes árat, és kérek jegyet. Nem szokták megtagadni.

Különben nagyon jó ez a blog, remélem ez is hasonló sikeres lesz, mint a BKV figyelő. Csak figyelj oda olyanokra, hogy a "-ba" és "-be" végződéseket ne keverd össze a "-ban" és "-ben" végződésekkel, meg ilyesmik.

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

karatekutya 2011.10.03. 21:49:54

@Jííííííííííííí: Zseni vagy, miért nem kerestél egy 6 éves post-ot?
Egyébként a téma 2008-as, de annál aktuálisabb 2011-ben. Válság van, az emberek sorban veszítik el az állásukat. Most olcsón lehet munkaerőt szerezni, bizony most kell kirúgni a tolvaj munkaerőt, ez nem más mint matek. A megszégyenítés nem fontos általában, de Magyarországon érdemes lehet ebből példát statuálni. A szégyenkultúra egyébként itthon is működik, az, hogy Te még nem találkoztál vele, az csak annyit jelent, hogy nem éltél falun.
Pl. a Provident üzleti modellje is ezen alakul. Ha nem fizeted vissza időben a hitelt, akkor a faluban a kapcsolattartó szépen "elterjeszti", hogy Gipszjakabné nem igazán tudja fizetni a tartozást. Egy hét múlva az egész falu ezt fogja suttogni, Te meg inkább éhezel, csak megszabadulj ettől a szégyentől.

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

Jííííííííííííí 2011.09.29. 21:35:28

@karatekutya: Igen ki lehetne rúgni meg megszégyeníteni??? Haver gondolkozz már ki fog elmenni a volánhoz ha kirugják a söfőröket havi 90-100 ezerért átlag 20-25 éves 20 méteres csuklós ikarusokat vezetni napi 10 órában és eltűrni az ilyen utasokat mint te ????? nem vagyok buszsofőr !!!! még autóra sincs jogsim úgyhogy nem azért védem meg őket...

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

BUSDRIVER 2011.02.21. 20:43:03

@ControllMan:

Szerintem tudom hogy ki vagy. Szerintem téged hívtalak fel Szilveszterkor BUÉK-ot kívánni,és kérdeztem hogy mikor lesz gyerek. Többet azért nem akarok írni,mert nem akarlak lebuktatni,de te se írj rólam ha már sejted ki vagyok. A mai világban nem az a jó fej ellenőr aki "elviszi" a pénzt, hanem elég lenne,ha csak akkor nyomnák fel a buszvezetőt,ha a Volánt károsítja meg. Pl: a volánnak abból nincs kára ha valakinek 90%-os jegyet ad a sofőr,de egy kis apróért nem bélyegzi a 16+2-est. A 90%-ot úgyis kifizeti neki az állam, ami körülbelül akkora veszteség lehet neki érdi szinten,mint az hogy ti nem vagytok rendesen bejelentve. Most azért ne menjünk számolgatásokba.
Amikor az alaptanfolyamot csináltam, akkor az oktató azt tanította, hogy mindenkinél legyen érvényes jegy. Mindegy hogy milyen kedvezményű,csak érvényes legyen. A régi ellenőrök, ezekkel a dolgokkal nem foglalkoztak, csak ha valaki már más jegyet nem is nyomott csak 90%-ost. Na ez az amiben ti különböztök tőlük.Volt olyan ellenőr régen aki sohasem vitt tőlem pénzt,mégsem jelentett fel,mert volt mindenkinek jegye.

"Egy orvos vagy nővér sincs megfizetve, mégsem lopja meg a betegeit"

Én sem az utasokat károsítom meg. Ha eljutnak ahová szeretnének, akkor ők nem károsodnak.

De az orvos és a nővér is simán elteszi a hálapénzt,holott a beteg már befizette a tb-t.
Ez olyan mintha én a bérletes utastól pénzt várnék.
És én nem nézek rossz szemmel arra az utasra aki "csak" bérlettel utazik.
Ez igaz az orvosokra is?

Nagyon nem jó a példa, amit felhoztál.

Ja és kérdezz meg egyet is közülük, mennyit költenek kötszerre és gyógyszerre? Mert ők a hálapénz mellett ahhoz is odaférnek. Ha elgondolkozol egy irodista sem költhet sokat otthoni írószerekre, fénymásolópapírra.

Egyedül ti vagytok szar helyzetben, mert tényleg híre megy ha bármit el fogadtok.

Lehet hogy higgadt fejjel el kéne néha beszélgetni az ellenőröknek a sofőrökkel,mert ez a helyzet nagyon elmérgesedhet.

Volt itt olyan ellenőr aki a fél szemére megvakult,de ő tényleg egy szemét volt.

Ha egy buszvezető bukik, lehet hogy lejátszódik előtte az hogy éppen az állását veszíti el. Ez a mai világban veszélyes lehet.Persze nem azt mondom hogy hagyni kell mindenkit,de nem a kis halakat kell egy pecsételés miatt zaklatni.

A másik, hogy ti egyből a sofőrt vádoljátok,mert az utas azt állítja hogy ő fizetett. Főleg ha többen vannak. Persze felszállt egy olyan bérlettel ami arra a szakaszra már nem volt jó,de hülye lesz bevallani hogy a sofőrt is átverte. Inkább bemártja,mert akkor az utastanúsítvány miatt még a büntetést is megúszhatja. Nektek a buszvezetővel nem is kéne foglalkoznotok, az utasokat kéne elrettenteni a jegy nélküli utazástól. Ha nem lesz utas aki korrumpáljon, akkor nem lesz sofőr aki korrupt.
Ilyen egyszerű.

Tudom hogy írtad hogy nem vagy már ellenőr és én mégis úgy írtam mintha az lennél, de ezt csak azért, mert hátha olvassa olyan kollégád,aki még aktív.

SZia

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

ControllMan 2011.02.21. 11:57:57

@BUSDRIVER: Persze, hogy fontos lenne, ha be lenne mindenki jelentve rendesen...csak sajnos nem azt a világot éljük...akik ellenőrként dolgoznak, azok elhiheted, h nem azért vannak ott, mert válogathatnak a lehetőségek közül, sokuknak meg csak átmeneti állapot.
Senki ne gondolja, h ez egy felemelő munkakör, de legalább fizetnek érte (nem sokat), amiért napi szinten amit ott be kell nyelni az nem egyszerű.
A BECSÜLETRENDET meg ne fitoktassuk szerintem...én soha egy Ft-ot, egy kávét nem fogadtam el, és nem szeretném sorolni milyen alternatívák közül válogathattam volna, ha hagytam volna lopni az ajánlatot tévő sofőrt.
De köszönöm nem éltem a lehetőséggel, a becsületem nem engedi...engem Édesanyám erre tanított.
Hogy vannak olyanok akik ezekkel a lehetőségekkel élnek??? Igen! Aminek TI nagyon örültök, és ő a jófej ellenőr, feltéve ha nem dobjátok fel...mert erre is volt példa.
Az meg, h nem vagytok megfizetve...lehet, de nem kötelező buszt vezetni, el lehet menni máshova dolgozni, ott sem fogsz többet kapni, feltéve ha felvesznek egyáltalán.
Ez mindig egy jó indok arra, h lopjatok...pedig ez nem magyarázza meg.
Egy orvos vagy nővér sincs megfizetve, mégsem lopja meg a betegeit, ennyit a becsületről.
Szerencsére én már egy ideje nem gyarapítom a társaság létszámát, a mai napig rossz szájízzel gondolok vissza az ott töltött időmre.
Álmomban nem képzeltem volna, hogy ilyen ez a Volánbuszosdi...nagy tanulság volt számomra.
Más munkahelyen ezt nem csinálhatnád meg.
Megmutatnák merre van a kijárat.
Röviden ennyit.
Balesetmentes közlekedést!

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

BUSDRIVER 2011.02.20. 21:16:03

@kgyusz: (lopós sofőröket, meg ki kéne rúgni.)

Igazad van.

Véletlenül sem megfizetni kéne őket.ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Szóba sem jöhet.

Tudod,ha egyedi jelenség lenne ez, akkor igazad lenne.De mivel tömegesen fordul elő ez a dolog,azért megnézném az arcodon a mosolyt mikor este a tv híradó közli,vagy a pályaudvarokon kis cetli hirdeti,hogy a Buszvezetők 80%-át a volán elbocsájtotta,/ilyen és ilyen indokkal./

Ezért a járatok 20%-át tudjuk csak üzemeltetni.

Kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük, alternatívaként javasolni tudjuk a TAXIT és a saját gépkocsit.

Tényleg ezt szeretnéd?

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

BUSDRIVER 2011.02.20. 21:06:18

@ControllMan:

Nektek is fontos lenne ha rendesen be lennétek jelentve a sentinelnél,és a fizetésetek másik felét nem zsebbe kapnátok. Ezzel nem dicsekedtek ti BECSÜLETREND LOVAGJAI.

Ja és volt olyan kollégátok, aki mielőtt belépett hozzátok,ugyanúgy kilóba utazott. Ennyit erről.

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

BUSDRIVER 2011.02.20. 21:00:27

Bliccelő, köszi a videókat.

www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10726

www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10726

Szerintem innentől ne minket szidjatok,ha szar körülmények közt utaztok, mert mi is ugyanazt a péniszt szívjuk amit ti,és ugyanazzal a szar busszal közlekedünk, amivel ti utaztok,csak nem napi 1órában hanem 15 órában. Köszi hogy elolvastatok

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

BUSDRIVER 2011.02.20. 19:49:16

Na Zolikám az Indiann nickes hsz-t sem te írtad.

Én jól ismerem a Zolit, és ha mond is valamit azt sem hencegve. 9000Ft? Komám te be vagy lőve, mit szedsz? Annak a világnak már nagyon rég vége van. Szerinted a Füle úrnak valaki bevallja hogy napi 5000-et keres,az még másnap is dolgozik? Te nagyon naiv vagy. Lehet hogy vannak kanyarok amikor látjátok hogy eltesz néhány százast valaki, de lehet hogy csak azért mert egy tuti infója van hogy másik irányban vannak az ellenőrök.A következő kanyarban már mindent kinyom. Gyerekek statisztika van. A kollégát azért vették le a járatáról, mert napi szinten 1000Ft-tal kevesebb volt a leadója. Mondjuk legyen az 7db 155Ft-os jegy,az zsebbe 700Ft. Ja és a másik kolléga nem nyúl bele. De hát ti tudjátok. Irkáljátok le ki hol és mit dolgozik? És majd mi is körülnézünk az ő háza táján, hátha valamin ő is tudna módosítani.

Ja 2005-ben 93Ft volt egy 5km-es jegy,
most 155Ft az 66%-os drágulás. Szerintetek a sofőrök is részesültek ebből?

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

ZBR 2011.02.11. 18:19:01

@Peti817172M:
Ez a vasútnál nem így működik - szerencsére. Ez nem egy autóbusz, Péterem. Itt, ha megálltál, akkor X darab kocsiban az utasok elkezdenek leszállni. Őket közben elkened...

Bejegyzés: Életveszély? Le van ......

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2011.02.11. 17:39:16

@ZBR: Ha hamarabb megállsz, akkor újra megindulsz és elgurulsz a megállás helyéig.

Bejegyzés: Életveszély? Le van ......

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2011.02.11. 17:33:13

De minek a viszonylatigazolás, ha a diákon rajta van a tanuló és az iskola címe is, abból meg már nem bonyolult kikövetkeztetni, hogy melyik két megálló között utazhatsz.

Bejegyzés: Bérletet igazoló igazolványt a Diákigazolvány igazolja

Boda Zoli 2010.11.06. 14:38:14

@indiann:
Mi van zolikám, nem bírod az igazat??
Micsoda kifejezéseket használsz megszólalásodban... Elismerésem!!!
Nem itt kell védekezni, hanem a Böjtinél...
Becsületsértés és személyes jogok megsértése????HAHAHA
Fosol, h kiderül a többi turpisságod??

Boda Zoli

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

indiann 2010.10.29. 16:50:10

Kedves "Igazatmondó"!
Pletykákból tudtam meg kedvességedet.
Feltételezem, hogy egy megsértett ember vagy, jó lenne ha a sérelmeidet személyesen oldanád meg, mert így az értelmi szintetdet demoralizálod!
A vádaidat nem is minősítem, még a védekezésre sem vagyok hajlandó a szintedre lemenni, mert azok alaptalanok és ellentmondóak az igazsággal szemben! Ezt becsületsértésnek és a személyes jogok megsértésének hívják! Ha igazán ember vagy, megmondod ki vagy, és megkeresel, hogy személyesen válaszoljak kérdéseidre.

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

azért.sem 2010.09.29. 09:33:43

Ezzel a bloggal mi történt?
2008 óta nem lopnak a sofőrök és tiszták a buszok?

Bejegyzés: Bérletet igazoló igazolványt a Diákigazolvány igazolja

Bliccelő 2010.09.21. 19:04:22

@igazatmond:
Erre az volt a válasza, h úgyis van vagyonőri igazolványa, bárhová felveszik...
Megnéznék egy ilyen embert mint biztonsági...

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

igazatmond 2010.09.15. 18:03:52

De nem sokáig fog az érdi üzemegységnél dolgozni ha igy folytatja.

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

Bliccelő 2010.09.13. 22:51:38

@igazatmond:

indián???? vicc...
Be is hivatta azóta a főnök, és be is vallotta h napi szinten mennyit tesz zsebre(állítása szerint napi 5-öt....)
Azóta ha jól tudom másik fordát jár.

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

Bliccelő 2010.09.13. 22:48:09

Vagyis fejétől bűzlik a "hal"!!!!

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?

Bliccelő 2010.09.13. 22:47:22

@Traveller1:

Ajánlanék figyelmedbe 2 videót.
Csak nézd meg és utána kérdem én: Miről is beszélünk???? Miért is veszteséges a Volánbusz?(A videók megválaszolják a kérdésedet)
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10726

videa.hu/videok/hirek-politika/celpont-2009.08.28-volanbusz-color-tours-jaratok-aiI33wumzgEvaH9x

Bejegyzés: Miért veszteséges a Volánbusz?